16 Temmuz 2014 Çarşamba

Bu çok yönlü kuruyemiş ile hem kaslarınızı hem de sağlığınızı güçlendirin(Badem)

Kuruyemişler besin yönünden zengin kaynaklardır. Bol miktarda kas yapmanıza ve vücut yağ oranınızı düşük tutmanıza yardımcı olacak temel vitamin, mineral ve antioksidanlardan içerirler ve badem bunların içinde en faydalı olanlardan biridir.
Bademdeki antioksidanlar öğünlerden sonra kan şekerini kontrol eder, diyabete ve kalp hastalıklarına karşı korur ve HDL (iyi) kolesterol seviyesini yükseltirken LDL (kötü) seviyesini de düşürür. Ayrıca kalp hastalığı riskini daha da azaltacak tekli doymamış yağlar ile doludur. Badem yemek enerjiyi de artırır ve kasları güçlendirir. Bir avuç dolusu bademde bir yumurtadan daha fazla protein vardır ve içerdiği enerji artırıcı manganez ve bakır hücrelerin enerji kaynakları olan mitokondria’ya engel olan serbest radikalleri sınırlandırır. Badem benzer şekilde iyi bir riboflavin ve B2 vitamini kaynağıdır.
Sports Nutrition Guidebook’un yazarı Nancy Clark bunun vücutta oksijen temelli enerjinin üretilmesi için gereken bir besin olduğunu söylemektedir. Badem daha fazla yağ yakmanıza bile neden olabilir. Kuruyemişlerin kalorisinin yüksek olduğunu duymuşsunuzdur ama direk bel çevrenize gidecek bir şeyi yemek tümüyle farklıdır ve “bunların şişmanlattığını destekleyen bir araştırma da yoktur,” diyor Clark. International Journal of Obesity and Related Metabolic Disorders’da 2003 tarihinde yayınlanan bir araştırmaya göre, düşük kalori ve badem ağırlıklı bir diyet yapan kilolu ve obez kişilerde, düşük kalori yüksek karbonhidrat diyeti yapanlara kıyasla vücut yağında yüzde 56 azalma görülmüştür.
Clark her gün bir avuç badem yenmesini öneriyor. Onları kuru yaban mersini ile karıştırın, salataya ekleyin ya da ilave kas tamir edici etki için protein shake’inize bir kaşık badem ezmesi katın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder