16 Temmuz 2014 Çarşamba

AĞIRLIK KALDIRANIN VÜCUDA ETKİLERİ

AĞIRLIK KALDIRANIN VÜCUDA ETKİLERİ

1-Siz harekete hazır olduğunuzda, hafızanız beyninize, kasları beslemek ve kalbi çalıştırmak için daha fazla oksijene ihtiyaç olduğunu bildiriyor. Üstelik egzersiz başlamadan hızlanan adrenalin salgısı, egzersize başladığınızda artmaya devam eder.

2-Beyinden kaslara giden sinir yollarında trafik artmış durumda. Adrenalin deki zıplama ve ağırlığı kaldırdığınızda tuttuğunuz nefes, kalp atışında ve kan basıncında önemli bir artışa neden oluyor.

3-Kalbinizin hızlı pompalaması sonucu oluşan kan hücumu çalışan kaslara enerji gönderiyor. Zamanla, kan basıncınızda ki iniş çıkışlar kalbinizin daha güçlü olmasını sağlarken, bedeninizin de stres gibi her türlü etkiye karşı toleransını artırır.

4-Ağırlık kaldırıp indirmek kas liflerinde mikroskobik hasara neden oluyor. Vücut ise hasarı tamir edebilmek için bu alanlara protein gönderiyor. Siz tekrar yaptıkça, kas liflerinin boyutu ve sayısı da artıyor. Sonuç basit: Daha iri bir vücut.

5-Ağırlığı kaldırıp indirdikçe kaslarda tutulan kan da serbest bırakılıyor ve bu da yeni oluşan kasa pompalanıyor. Ekstra kan kaslarınızın daha iri görünmesini sağlar. Etkisi ise yaklaşık 1 saat sürüyor.

6-5 dakika içerisinde kalp atış hızınız antrenman öncesi seviyesine dönmeli. Kasların iyileşmesi için yoğun çalışmalarınız arasında bir gün mola verin. Ayrıca bazal metabolizmanız hızlanacak; yani dinlenirken daha fazla enerji yakıp kolayca yağlanmayacaksınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder