16 Temmuz 2014 Çarşamba

3 Adımda Sıkı Kalçalar

Gevşek, sarkık kalçalar da bu bölgenin en büyük problemlerindendir. Geniş, sarkık kalçaların en etkili çözümü ise egzersiz. Sports International Fitness eğitmeni Oktay Sağnak ve Pilates eğitmeni Aslı Sözen özellikle de çömelme hareketlerinin kalça ve popo için birebir olduğunu söylüyor. İşte bu üç kalça hareketini haftada en az 2 gün yapın, diri ve kalkık kalçalara sahip olun. Ayrıca kalçayı çalıştıran bisiklet ve koşu bandı gibi cardio egzersizlerini de 15-20 dakika yapmakta fayda var.

1 KASLARI ÇALIŞTIRMA
Bu pozisyon kalçayı çalıştırdığı kadar ön ve arka bacağı da aktif olarak çalıştırır. Birçok kas gurubunu çalıştırdığı için de metabolizmayı ayakta tutar ve dengemizin gelişmesine yardımcı olur.
Hareketin yapılışı:
Hafif ağırlıkarla sırt düz olacak ve diz kapakları ayak parmak uçunu geçmeyecek şekilde uzun adımlarla (çömelip kalkma) yürüme pozisyonunda 12-15 adım çömelip kalkın. Bu hareketi 12 ya da 15 tekrar ve 3 set yapın.

2 KALÇALARI ÇALIŞTIRMA
Bu egzersiz kalçayı en iyi çalıştıran hareketler arasında yer alıyor. Kalçamız ise en çok kasa sahip olan bölgelerimizdendir. Ancak yağ dokusundan dolayı yumuşak görünüme sahiptir. Hip extensions hareketi, bu bölgenin sertleşmesine yardımcı olur.
Hareketin yapılışı:
Eller ve diz kapaklarınız yerde, karın kaslarınız sıkı ve sırtınız düz olacak şekilde pozisyon alın. Sağ bacağınızı 90 derece yukarı kaldırın ve başlangıç pozisyonunuza dönün. Bu hareketi 15 tekrar ve 3 set yapın.

3 KALÇA SIKIŞTIRMA
Bu hareket bacak, kalça ve karın kaslarını kuvvetlendirir. Hareketi yaparken dikkat etmemiz gereken kural ise omuriliğimizi çok fazla kaldırmamak.
Hareketin yapılışı:
Sırt üstü ve eller yanda olacak şekilde mindere yatın. Kalçanızı kaldırarak bir sayın daha sonra indirin. Kalçanızı kaldırarak nefes verip nefes alarak başlangıç pozisyonuna gelin. Bu hareketi 12-15 tekrar ve 3 set yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder